Wanita “stress” pandu Myvi dalam keadaan melulu

 Wanita “stress” pandu Myvi dalam keadaan melulu

TAMPIN – Tular video di aplikasi WhatsApp apabila sebuah kereta dipandu dalam keadaan merbahaya di kawasan Taman Indah, Tampin semalam.

Difahamkan dalam kejadian tersebut, pemandu wanita berkenaan dipercayai mengalami tekanan perasaan lalu bertindak memandu kereta jenis Perodua Myvi serta didakwa merbahayakan pengguna jalan raya.

Memetik sumber Sinar Harian, Timbalan Ketua Polis Daerah Tampin, Deputi Superintenden Amiruddien Sariman berkata, polis menerima maklumat daripada penduduk yang menghubungi Bilik Gerakan Ibu pejabat Polis Daerah (IPD) Tampin untuk meminta bantuan pada jam 11 pagi.

“Penduduk memaklumkan kereta terbabit bukan saja dipandu secara berbahaya tetapi wanita berkenaan turut membuat bising dengan membunyikan hon.

Sepasukan polis ke lokasi dan mengambil masa lima minit untuk meminta pemandu terbabit memberhentikan kenderaan,” katanya.

Menurutnya, wanita berusia 28 tahun itu kemudian dibawa ke Balai Polis Tampin untuk siasatan lanjut.

Ujarnya, pemeriksaan ujian saringan air kencing mendapati wanita itu negatif dadah dan tidak berada di bawah pengaruh alkohol.

Berdasarkan keterangan wanita itu memberitahu, dia sedang menghadapi masalah keluarga yang menyebabkannya berada dalam keadaan tertekan.

“Kita telah menghubungi keluarganya dan menasihatkan supaya tidak mengulangi perbuatan itu,” ujarnya.

Izz Fizz

izz@wacana.my

Related post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

23  +    =  27