Isteri jutawan Russia mahukan lebih 100 anak

 Isteri jutawan Russia mahukan lebih 100 anak

Susunan Iqhram Ahmad

GEORGIA, 11 Mac – Walaupun sedang membesarkan 10 anak kandung menerusi kaedah ibu tumpang, seorang ibu daripada Moscow berharap mampu memperoleh puluhan lagi menggunakan kaedah yang sama.

Christina Ozturk, 23, tinggal bersama suaminya Galip Ozturk yang merupakan seorang pemilik hotel di daerah Batumi, di sini, dimana penggunaan ibu tumpang dibenarkan.

Semua calon ibu tumpang perlu menjalani kaunseling dan menandatangani dokumen sah sebelum hamil dengan anak menggunakan genetik Christina dan suaminya.

Sebelum ini, wanita asal Moscow itu merupakan seorang ibu tunggal apabila beliau membawa anak perempuannya Vika, bercuti ke sebuah pulau di daerah Batumi, bandar kedua terbesar di Georgia di pesisir Laut Hitam.

Menurut Christina, pertemuan bersama suaminya Galip merupakan cinta pandang pertama pada hari pertamanya di situ, dan menganggap suaminya sebagai seorang mentor dan pembimbing.

“Dia selalu tersenyum di bibirnya tetapi pada masa yang sama malu dan misteri. Dia adalah wanita yang saya sentiasa terimpikan untuk diri saya,” kata Galip.

Pasangan itu bersetuju mereka menginginkan sebanyak mungkin anak, tetapi mereka menyedari dengan cepat kemampuan mereka tidak mencukupi untuk memenuhi permintaan mereka.

Mereka kemudian memutuskan untuk menggunakan ibu pengganti, dengan jumlah kos sekitar 8,000 Euro setiap anak.

Di media sosial, mereka bercakap tentang mempunyai 105 anak tetapi mengakui ini hanyalah bilangan rawak.

“Pada masa ini, saya mempunyai 10 anak dengan tambahan terbaru, Olivia, yang tiba pada akhir bulan lalu. Saya melahirkan anak perempuan sulung saya Vika sendiri enam tahun lalu. Anak-anak selebihnya adalah milik kami dari suami dan saya, tetapi dibawa oleh pengganti.

“Saya tidak tahu berapa jumlahnya, tetapi kita pasti tidak merancang untuk berhenti pada angka 10. Kami tidak bersedia untuk membincangkan nombor akhir. Semuanya ada waktunya,” kata Christina.

Tambahnya, sebelum menambahkan lebih banyak anak ke keluarga mereka, mereka akan membiarkan anak-anak mereka yang ada membesar sedikit.

Beliau juga mengakui ianya lebih sukar daripada apa yang difikirkan untuk menjaga begitu banyak anak sekaligus.

“Klinik di Batumi memilih ibu pengganti untuk kami dan bertanggungjawab sepenuhnya untuk proses ini. Kami tidak mengenal ibu pengganti secara peribadi dan tidak mempunyai hubungan langsung dengan mereka untuk mengelakkan masalah setelah hamil.

“Semua komunikasi berlaku melalui klinik. Kami hanya memantau petunjuk kesihatan, saya membuat menu makanan yang lengkap untuk ibu tumpang itu,” katanya.

Klinik berkenaan hanya akan memilih wanita muda serta tidak mempunyai sebarang ketagihan atau tabiat buruk.

Georgia telah membenarkan kaedah ibu tumpang sejak 1997, selagi pasangan yang terlibat adalah heteroseksual dan berkahwin

(Dipetik dari Zenger News)

Related post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2  +    =  11