#WAAW: Wany Hasrita dedah cinta bila tiba masanya

 #WAAW: Wany Hasrita dedah cinta bila tiba masanya

Oleh Farhana Ab Rahman

PETALING JAYA — Penyanyi Wany Hasrita memilih untuk mendedahkan identiti cinta hatinya hanya apabila semua perancangan menjadi pasti.

Wany atau nama sebenarnya, Nurshazwany Hasrita Hasbullah, 29, bagaimanapun bersikap terbuka mengenai soal cinta dan tidak menolak jodohNya andai dipertemukan dengan lelaki yang tepat.

“Selagi belum ada yang betul-betul kukuh misalnya dah ada kad kahwin ke, barulah saya akan kongsi. Berbeza bila bertunang, andai ada yang tanya kita tidak boleh menipu.

“Saya akan kongsi bila tiba masanya sebab kita pun nak orang mendoakan yang baik-baik. Kalau diikutkan pun, memang kita digalakkan untuk menyebarkan berita mengenai perkahwinan.

“Saya masih lagi berdoa untuk dipertemukan dengan jodoh yang betul. Mujurlah orang tua saya tidak asyik bertanya,” kata Wany.

Ditanya sama ada ramai lelaki yang mahu mengenali, penyanyi lagu Canggung di samping Datuk Jamal Abdillah ini mengakui, situasi tersebut tidak berlaku seperti mana yang disangka.

“Kalau nak dikatakan sudah bersedia, sampai bila-bila pun kita boleh cakap belum sedia dan sebagainya. Cuma sebagai manusia, kadang pembelajaran itu akan datang melalui pengalaman. Jadi saya kena melalui dululah kot.

“Apa pun, saya tidak menolak jodoh. Kalau seru sampai esok, esoklah saya kahwin. Soal jodoh ini saya terbuka untuk menerima apa sahaja yang bakal terjadi. Kita hanya merancang, Dia yang menentukan.

“Saya rasa macam tak ramai je yang nak kenal dengan saya. Pelik juga. Cuma mungkin ia akan menjadi lebih sukar kalau kita terlalu mencari. Setakat ini, saya tidaklah fokus pun, bukan keutamaan,” luah Wany.

Dalam perkembangan lain, Wany bakal muncul menerusi lagu baru selepas sambutan Syawal tahun ini.

“Insya-Allah saya akan muncul dengan single baru berentak pop. Lagu yang diberi nama Pedas itu yang turut menampilkan Sophia Liana hasil ciptaan Altimet dan Sazzy.

“Alhamdulillah bekerja dengan mereka sangat senang. Malah ketika sesi penggambaran, Sophia juga seorang yang ‘easygoing’. Saya kata padanya, ingatkan garang, tetapi sebenarnya tidak.

“Dia lebih kepada kakak sementara saya pula adik. Pembaharuan terhadap pilihan lagu ini pun dibuat bagi serlahkan sisi berbeza saya berbanding sebelum ini,” katanya lagi.

Related post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

  +  86  =  96