#WAAW 5 filem WAAW sempena Hari Bapa

 #WAAW 5 filem WAAW sempena Hari Bapa

Santai Ahad di Hari Bapa sambil menonton 5 filem yang WAAW

BAPA merupakan hero kepada anak lelaki dan buat anak perempuan pula merupakan cinta pertamanya, walau apa pun kita lakukan, bapa akan tetap menyokong dari belakang. Jadi apa kata kita hargainya pada hari istimewa ini dengan memberi sedikit kejutan hadiah dan tunjukkan bahawa kita sentiasa menghargai jasa dan pengorbanan mereka. Pada hari istimewa ini kami sajikan untuk anda 5 filem WAAW! yang sesuai ditonton sempena HARI BAPA.
Fatherhood 2021 / 1 jam 50 minit / Komedi
Filem Fatherhood 2021 merupakan filem arahan Paul Weitz, mengisahkan tentang seorang lelaki lakonan Kevin Hart yang kehilangan isteri ketika melahirkan anak perempuan mereka. Matthew Logelin mengalami kesulitan bersendirian kerana perlu membesarkan bayi perempuannya sebagai ayah tunggal tanpa sebarang pengalaman. Malangnya bayi perempuan yang diber nama Maddy itu, harus hidup tanpa ibu yang menyayanginya. Dalam filem ini Matt yang tinggal di Boston, memiliki tujuan yang besar untuk memberikan kehidupan terbaik untuk anaknya. Pelbagai adegan lucu dan juga ada juga yang mampu membuatkan anda menangis sambil menonton filem Fatherhood ini. Filem Fatherhood ini merupakan adaptasi dari kisah benar seorang penulis dan blogger bernama Matthew Logelin dengan bukunya yang berjudul, “Two Kisses for Maddy.” Fatherhood boleh ditonton di Netflix bermula 18 Jun 2021 yang juga dikeluarkan sempena Hari Ayah sememangnya sesuai untuk ditonton bersama para bapa masing-masing. Filem ini menampilkan pelakon seperti Kevin Hart, Alfre Woodard, Lil Rel Howery, DeWanda Wise, Frankie Faison dan ramai lagi.
Grown Ups / 1 jam 42 minit / Komedi
Filem arahan Dennis Dugan yang bergenre komedi ini berdurasi 1 jam 42 minit. Mengisahkan sekumpulan kawan yang sekian lama terpisah dan telah berjumpa di majlis pengebumian jurulatih mereka, tanpa diduga pengebumian kematian jurulatih bola keranjang masa kecil mereka tersebut telah membawa kepada pertemuan semula (Adam Sandler, Kevin James, Chris Rock) pertemuan mereka tidak tamat disitu, mereka merancang beberapa untuk melakukan aktiviti yang mengimbau kembali zaman kecil bersama. Antara barisan pelakon Adam Sandler, Kevin James, Chris Rock, David Spade, Rob Schneider, Salma Hayek, Maria Bello, Maya Rudolph
Daddy’s home / 1 jam 36 minit / Komedi
Filem arahan San Anders yang bergenre kan komedi ini berdurasi 1 jam 36 minit. Mengisahkan lelaki yang bernama Brad Whitaker lakonan Will Ferelle yang bekerja sebagai penyampai rumah radio telah berusaha membuat anak tirinya menyukainya dan memanggilnya gelaran Ayah. Tetapi rancangannya gagal apabila bapa kandung mereka, Dusty Mayronl lakonan Mark Wahlberg kembali ke dalam hidup mereka dan cuba dapatkan isteri dan anaknya. Antara barisan pelakon Will Ferrell, Mark Wahlberg, Linda Cardellini.
Daddy Day’s Care / 1 jam 32 minit / Komedi
Filem arahan Steve Carr yang bergenre kan komedi ini berdurasi 1 jam 32 minit. Mengisahkan dua lelaki Charlie Hinton (Eddie Murphy) dan Phil Ryerson (Jeff Garlin), diberhentikan kerja dan menetap sementara di kediaman ayah mereka apabila mereka tidak dapat mencari pekerjaan dalam waktu terdekat. Selepas sekian lama tidak mendapat sebarang pekerjaan, mereka mendapat idea untuk membuka pusat jagaan harian mereka sendiri. Disitu bermulanya cabaraan mereka apabila terpaksa mengasuh anak-anak. Antara barisan pelakon Eddie Murphy, Jeff Garlin, Steve Zahn, Regina King, Anjelica Huston
The Pursuit Of Happiness / 1 jam 57 minit / Drama
Filem The Pursuit Happiness ini adalah sebuah filem yang diadaptasikan daripada sebuah kisah benar yang pernah berlaku. Filem arahan Gabriele Muccino ini mengetengahkan Will Smith sebagai watak utama dan Jaden Smith sebagai anak kepada Will Smith. Ketabahan dan kesukaran hidup yang dihadapi oleh watak utama menjadi subjek utama dalam cerita ini. Banyak sikap positif yang boleh diambil dari filem ini. Kisah ini berlaku pada tahun 1981 di San Francisco yang menceritakan tentang kesusahan dan keperitan sebuah keluarga dalam menjalani kehidupan seharian, Chris Gardner lakonan Will Smith dan Christopher lakonan Jden Smith yang telah melaburkan semua wang simpanan keluarganya untuk membeli mesin pengimbas ketumpatan tulang mudah alih dalam jumlah yang banyak. Pendapatan keluarganya bergantung kepada penjualan mesin tersebut dan Gardner perlu menjual mesin itu membayar keperluan seharian keluarga. Kegagalan Gardner menjual mesin tersebut menyebabkan mereka terpaksa berhutang dengan tuan rumah dan melambatkan pembayaran yuran penjagaan anaknya. Isteri Gardner, mengambil keputusan untuk berhijrah ke New York untuk bekerja di restoran disana terpaksa melepaskan hak penjagaan tersebut kepada suaminya. Pelbagai rintangan dan dugaan dihadapi demi kejayaan dan kebahagian. Barisan pelakon untuk filem hebat ini adalah Will Smith, Jaden Smith, Thandie Newton, Dan Castellaneta, Brian Howe Bagi kami sudah tentu filem ini merupakan filem Hari Bapa paling WAAW! yang WAJIB ditonton Selamat Hari Bapa buat semua bapa diluar sana.

Izz Fizz

izz@wacana.my

Related post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7  +  3  =