Vaksinasi tingkat usaha buka sempadan – Hasni  

 Vaksinasi tingkat usaha buka sempadan – Hasni   

Oleh Nurman Nasyriq

JOHOR BAHRU, 23 Feb — Menteri Besar Johor, Datuk Hasni Mohammad menaruh harapan tinggi supaya Program Imunisasi COVID-19 Kebangsaan dapat meningkatkan usaha pembukaan semula sempadan Malaysia-Singapura.

Menurutnya, sekiranya pembukaan sempadan antara kedua-dua negara dapat direalisasikan dengan segera, usaha tersebut mampu merancakkan lagi ekonomi rentas sempadan.

“Apabila rakyat kedua-dua negara sudah diberi suntikan vaksin, maka pergerakan rentas sempadan akan diyakini lebih selamat.

“Saya juga yakin menerusi pemberian vaksin ini, ekonomi Negeri Johor dapat pulih lebih awal berbanding negeri-negeri lain,” katanya dalam satu kenyataan, di sini hari ini.

Datuk Hasni Mohammad, Menteri Besar Johor

Hasni turut mengesahkan beliau dan barisan Exco kerajaan negeri dan kepimpinan tertinggi negeri ini akan menjadi kumpulan pertama di negeri ini yang menerima suntikan vaksin COVID-19 dalam masa terdekat.

“Dengan bermulanya Program Imunisasi yang dilaksanakan kerajaan, rakyat termasuk Bangsa Johor mampu menjalani kehidupan dengan lebih yakin dan selamat serta melindungi diri, keluarga dan masyarakat,” katanya.

Beliau yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Benut turut berharap, Bangsa Johor akan terus mematuhi prosedur operasi standard (SOP) serta Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

“Marilah kita bersama-sama terus berusaha memutuskan rantaian pandemik COVID-19,” katanya.

 

Related post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1  +  7  =