Tags : tempatan

Hiburan

Bukan masanya hendak mengipas orang kenamaan – Azhan Rani

“Baru dapat lunjur kaki balik dari penggambaran, MasyaAllah tidak pasti sama ada sahih atau tidak. Tapi aku percaya mana-mana tempat pun mesti ada cerita. Tapi aku cuma harap ini bukan masa nak berdouble standard.  “Nama pun nak datang bantu, datang je. Kos upacara sambutan tu pada aku dapat jimatkan banyak wang ringgit dan tenaga ramai […]Read More

Hiburan

Doakan saya terus istiqomah dan sabar – Ebby Yus

ETALING JAYA : “Saya anggap apa yang berlaku ini adalah takdir. Tidak perlu hendak tuding jari pada sesiapa. Kalau sudah hendak terkena, rumah atas bukit pun boleh dilanda banjir. “Saya cuba untuk tidak mengalirkan air mata namun sebak melihat dugaan orang lain. Saya sudah biasa diuji, sebelum ini saya diuji dengan sakit sehingga dua tahun. […]Read More

WAAW

Saya berhati-hati memilih kawan – Intan Najuwa

ETALING JAYA : Pelakon, Intan Najuwa mengambil pendekatan untuk memilih mengekalkan kelompok kecil dalam berkawan.  Menjadikan pengalaman lalu sebagai iktibar, Intan atau nama penuhnya, Intan Najuwa Abdul Wahid, 24, berkata, mengakui pernah dikhianati sahabat sendiri sebelum ini. “Saya berhati-hati memilih kawan dan hanya berada dalam kumpulan yang kecil saja. Pernah, beberapa kali insiden ini terjadi […]Read More

WAAW

Aeril dan Wawa pilih Jibril Ibtisam buat putera keempat mereka

ETALING JAYA : Pasangan selebriti, Aeril Zafrel dan Wawa Zainal memilih nama Jibril Ibtisam buat putera keempat mereka.  Aeril menjelaskan, nama berkenaan dipilih kerana memberikan makna dan erti yang cukup baik buat anak tercintanya itu.  “Jibril Ibtisam membawa maksud pengulu utusan tuhan yang taat dan menyenangi hati selain membawa makna haruman senyuman serta tersenyum.  “Jika […]Read More

WAAW

Hari ini ayah…hari ini!! – Remy Ishak

ETALING JAYA : Penantian 13 tahun pelakon Zul Ariffin membuahkan hasil apabila berjaya mengenggam trofi bagi kategori Pelakon Lelaki Terbaik Festival Filem Malaysia 31 (FFM31) yang berlangsung pada malam tadi. Jelas Zul, filem Sangkar ternyata memberi kenangan manis dan indah buat dirinya kerana kelainan yang ditonjolkan. Malah, turut memberi tuah buat dirinya untuk membawa pulang […]Read More

Hiburan

Gabungan 8 rapper dalam satu lagu

ETALING JAYA: Merealisasikan impian peminat hip hop generasi baharu, gabungan lapan bakat muda Yonnyboii, Kmy Kmo, Luca Sickta, Ical Mosh, Benzooloo, B-Heart, Juki, dan Siqma menerusi lagu baharu berjudul DUA PULUH, pastinya menjadi lagu panji mewakili suara-suara muda. Digubah daripada lagu asal Marysia tulisan Kmy dan B-Heart, semestinya lagu ini membawa makna besar dan peribadi […]Read More

Hiburan

#roadtohalal Mas Khan dan Diana Nasimuddin

ETALING JAYA : Menggunakan tanda pagar #roadtohalal, lamaran pelakon Mas Khan menyunting Diana Nasimuddin pada 18 November lalu dalam sebuah majlis yang penuh romantis mencuri perhatian ramai. View this post on Instagram A post shared by Mas Khan (@maskhan_) Mas Kahn melutut di hadapan kekasih hatinya itu sambil mengeluarkan sebentuk cincin daripada poket jaketnya. Momen […]Read More

WAAW

SugarBomb bantu 300 peniaga tempatan

ETALING JAYA : Jenama pewangi tempatan, SugarBomb berhasrat membantu 300 peniaga yang terjejas untuk bangkit selepas pandemik yang melanda negara.  SugarBomb Malaysia yang berperanan memperkasakan lagi golongan usahawan dan peniaga tempatan dengan produk wangian buatan sendiri menganjurkan program latihan intensif yang bertemakan Bangkit SugarBomb. Menurut Pemilik Sugarbomb Worldwide Sdn Bhd, Ahmad Azhari Rosli, program ini […]Read More

WAAW

Tinggalkan Diriku Allahyarhamah Sarah cecah sejuta dalam tempoh dua hari

ETALING JAYA : Muzik video (MV) lagu Tinggalkan Diriku nyanyian Allahyarhamah Siti Sarah yang dimuat naik menerusi platform Youtube sekitar jam 3 petang Jumaat lalu mencatat sejuta tontonan. View this post on Instagram A post shared by Shuib Sepahtu (@shuibsepahtu) MV yang turut memuatkan perbualan terakhir usahawan dan pelawak Shuib bersama Sarah sebelum ditidurkan akibat […]Read More

WAAW

Zee Avi tangguh hasrat bawa suami pulang ke kampung

ETALING JAYA : Penyanyi kelahiran Sarawak, Zee Avi menangguhkan hasrat membawa suaminya pulang ke kampung halaman gara-gara harga tiket yang melambung tinggi pada ketika ini. Jelasnya,harga tiket penerbangan pada ketika ini terlalu mahal berbanding percutian ke Eropah.  “Saya ada melihat tiket penerbangan ke Eropah dari 23 hingga 27 Disember, tak ada semahal balik Sarawak. “Sebenarnya […]Read More