Tags : pelakon

Semasa

Tak pernah kata tidak akan pegang wanita atau akan berserban – Zul

ETALING JAYA : Aktor Zul Ariffin,36, menjelaskan tidak pernah mengeluarkan sebarang kenyataan tidak akan memegang mana-mana wanita ketika berlakon atau bakal bersara daripada industri seni tempatan. Jelas Zul, setiap individu berhak membuat penilaian tersendiri biarpun dia selaku empunya badan tidak pernah membuka mulut berhubung perkara itu.  “Saya tidak pernah mengeluarkan sebarang kenyataan mengatakan saya tidak […]Read More

UTAMA

Nia Ramadhani menitiskan air mata, bakal dipenjara setahun

AKARTA : Pelakon popular Indonesia, Nia Ramadhani dan suaminya, Ardie Bakrie dijatuhkan hukuman penjara selama setahun di atas kesalahan penggunaan dan memiliki dadah. Pemandu pasangan itu iaitu Zen Vivanto turut dijatuhkan hukuman sama oleh barisan hakim yang diketuai Ketua Hakim, Muhammad Damis di Pengadilan Negeri (PN) Jakarta Pusat. “Hukuman yang patut dijatuhkan adalah hukuman penjara […]Read More

Hiburan

Akur perintah suami, Ellie Suriati kini lengkap vaksinasi

PETALING JAYA : Pelakon Ellie Suriati yang lantang bersuara mengenai vaksin COVID-19 akhirnya akur dengan perintah suaminya, Azri Iskandar selepas diberikan pilihan untuk tidak disuntik selama dua tahun.  Taat akan perintah suami, Ellie memaklumkan dia akhirnya selamat divaksinasi dengan Sinovac sejak November lalu.  “Saya bukan anti vaksin seperti mana yang didakwa oleh sesetengah pihak. Selepas […]Read More

WAAW

Superstar Terminator bercerai di usia 74

LOS ANGELES, 30 Dis — Arnold Schwarzenegger dan Maria Shriver secara rasmi telah bercerai, selepas lebih 10 tahun proses prosiding perceraian bermula. Dokumen mahkamah yang difailkan pada hari Selasa lalu menunjukkan bahawa penyelesaian muktamad telah dicapai antara bintang Terminator itu dan wartawan AS, secara rasmi menamatkan perkahwinan mereka selama 35 tahun. Syarat-syarat penyelesaian perceraian tidak […]Read More

Semasa

MK K-Clique perjelas isu tidak beri kerjasama promosi filem

ETALING JAYA : “Saya berpendapat isu yang timbul sama sekali tidak mencalarkan atau merosakkan imej saya kerana rezeki setiap individu sudah ditetapkan oleh Allah SWT.  “Ada yang bertanya kepada saya mengenai gosip yang timbul itu bagi mendapatkan kepastian, bagi saya siapa yang tahu kisah sebenar, maka tahulah.  “Alhamdulillah…apa yang terjadi tidak memberikan reputasi yang buruk […]Read More

Hiburan

Bukan masanya hendak mengipas orang kenamaan – Azhan Rani

“Baru dapat lunjur kaki balik dari penggambaran, MasyaAllah tidak pasti sama ada sahih atau tidak. Tapi aku percaya mana-mana tempat pun mesti ada cerita. Tapi aku cuma harap ini bukan masa nak berdouble standard.  “Nama pun nak datang bantu, datang je. Kos upacara sambutan tu pada aku dapat jimatkan banyak wang ringgit dan tenaga ramai […]Read More

UTAMA

Kami memerlukan ramai lagi sukarelawan – Emma Maembong

ETALING JAYA: Bagi meringan beban yang ditanggung mangsa banjir, pelakon jelita Emma Maembong telah mengambil inisiatif dengan menghulurkan bantuan buat inidividu yang terkesan semalam. Menurut Emma, dia terpanggil untuk menyalurkan bantuan tersebut kerana tersentuh melihat penderitaan yang dialami oleh masyarakat pada saat ini, meskipun jadual kerjanya padat. “Alhamdullilah selesai untuk hari ni, hari yang memenatkan […]Read More

WAAW

Oktovia Manrose akhiri status ibu tunggal

ETALING JAYA : Pelakon Oktovia Manrose mengakhiri status sebagai ibu tunggal selepas selamat bergelar isteri kepada bekas pemain bola sepak Melaka United iaitu Mohamad Khairul Efsan Mdisa. Majlis berkonsepkan perkahwinan tradisional dengan tema Taman Bunga itu dihadiri sekitar 250 tetamu di majlis bertempat di Magica Quill City Mall, Kuala Lumpur, kira-kira pukul 9.30 malam Selasa. Pemilik […]Read More

Hiburan

Uyaina syukur majlis nikah berjalan lancar

ETALING JAYA : Pelakon dan pengacara, Uyaina atau nama sebenarnya Saidatul Naseha Uyaina Arshad berkata, dia bersyukur ke hadrat Ilahi apabila majlis akad nikah berjalan dengan lancar. Uyaina,29, kini selamat bernikah dengan penyanyi Raja Syahiran, 28, pada jam 9.03 pagi di Colony Star Boulevard, di sini, hari ini.  Pasangan itu dinikahkan oleh abang kandung, Uyaina iaitu […]Read More

Hiburan

Nora Danish kongsi gambar mandi buih bersama suami

ETALING JAYA : “Main buih kejap..Kalau hendak tengok Santa Claus saya, boeh lihat gambar seterusnya”. Demikian perkongsian ringkas pelakon, Nora Danish yang sekali lagi menarik perhatian netizen apabila berkongsi beberapa keping foto ketika sedang bermain buih dan berendam di dalam tab mandi bersama suaminya, Nedim Nazri. Rata-rata netizen berpendapatan adegan ‘mesra’ pelakon berusia 39 tahun […]Read More