Tags : industri

WAAW

Tak pernah kata tidak akan pegang wanita atau akan berserban – Zul

ETALING JAYA : Aktor Zul Ariffin,36, menjelaskan tidak pernah mengeluarkan sebarang kenyataan tidak akan memegang mana-mana wanita ketika berlakon atau bakal bersara daripada industri seni tempatan. Jelas Zul, setiap individu berhak membuat penilaian tersendiri biarpun dia selaku empunya badan tidak pernah membuka mulut berhubung perkara itu.  “Saya tidak pernah mengeluarkan sebarang kenyataan mengatakan saya tidak […]Read More

Hiburan

Niena Baharun terharu dengan doa orang ramai

ETALING JAYA : “Saya terharu dengan doa dan kata-kata semangat yang diberikan oleh semua pihak menerusi mesej peribadi serta pelbagai medium. Terima kasih kepada semua dan ada juga yang tidak sempat untuk saya balas. “Alhamdulillah…Adiel juga semakin sihat berbanding Isnin lalu ketika mula perlu dimasukkan ke wad. Kali pertama Adiel perlu bermalam di hospital akibat […]Read More

Semasa

Mangsa terharu KWP bantu Pahang

Oleh Farhana Ab Rahman ENTONG : Mangsa bencana banjir Taman Bukit Dinding, Bentong terharu menerima kunjungan Menteri Wilayah Persekutuan, Datuk Seri Shahidan Kassim yang sanggup datang jauh membantu biarpun di luar Wilayah Persekutuan. Asmadi Hairi meluahkan rasa syukur dengan kehadiran Shahidan yang turun padang menghulurkan bantuan kepada mangsa di kawasan ini. “Alhamdulillah…setakat ini ramai yang […]Read More

Semasa

Belum terfikir ambil tindakan – Fedtri Yahya

ETALING JAYA : “Buat masa ini tak terfikir nak ambil tindakan kerana tak ada impak lagi, dekat platform jual beli atas talian itu pun saya nampak hanya ada lapan orang sahaja yang melanggan. “Tapi kalau ada yang memanipulasi, pasti tindakan undang-undang akan diambil kerana mereka menggunakan paparan foto itu untuk mempromosikan perkhidmatan mereka. “Sebenarnya dah […]Read More

WAAW

Liza Hanim sekeluarga positif COVID-19

ETALING JAYA : Penyanyi Liza Hanim yang kini positif Covid-19 meluahkan kebimbangan terhadap ibunya yang berusia 74 tahun dan lima orang anaknya yang turut dijangkiti virus merbahaya itu.  Liza atau pemilik nama penuh, Haliza Hanim Abdul Halim menjelaskan, faktor usia ibunya yang sudah berumur itu menambahkan kerisauannya. Malah, anak-anaknya juga bakal memulakan sesi persekolahan.  “Apabila […]Read More

WAAW

Setiap hubungan ada pasang surut – Usop

ETALING JAYA : Selepas mengikat tali pertunangan pada 4 November lalu, penyanyi Usop, 24, mengumumkan bakal menamatkan zaman bujang bersama tunangnya, Nur Fatihah Md Hashim,25, pada Februari tahun hadapan. Usop atau nama sebenarnya Muhammad Saiful Naim Muhammad Noor juga mengakui rasa teruja dan gementar pada masa sama untuk menggalas tanggungjawab sebagai suami selepas ini.  “InsyaAllah […]Read More

WAAW

Ariana Grande tutup akaun Twitter

Tindakan penyanyi Ariana Grande menutup akaun Twitter secara tiba-tiba tanpa memaklumkan keputusannya kepada peminat menimbulkan tanda tanya pelbagai pihak. Grande yang turut aktif berkomunikasi dengan peminat menerusi laman sosial itu mengejutkan banyak pihak apabila hilang daripada radar secara drastik.  Lebih 90 juta pengikut Grande di laman sosial Twitternya terkejut apabila gagal menemukan akaun selebriti kesayangan […]Read More

Hiburan

Bukan masanya hendak mengipas orang kenamaan – Azhan Rani

“Baru dapat lunjur kaki balik dari penggambaran, MasyaAllah tidak pasti sama ada sahih atau tidak. Tapi aku percaya mana-mana tempat pun mesti ada cerita. Tapi aku cuma harap ini bukan masa nak berdouble standard.  “Nama pun nak datang bantu, datang je. Kos upacara sambutan tu pada aku dapat jimatkan banyak wang ringgit dan tenaga ramai […]Read More

Hiburan

Umpama mimpi – Dian Sastrowardoyo

OS ANGELES : “Bersarapan dengan penyanyi kegemaran saya. Umpama mimpi”. Demikian kongsi pelakon popular Indonesia, Dian Sastrowardoyo meluahkan keterujaan apabila dapat meluangkan masa dengan penyanyi kegemarannya, Yuna di Los Angeles.  Bintang Ada Apa Dengan Cinta itu memuat naik fotonya ketika bersarapan bersama Yuna pada Khamis.  Dalam foto itu, kelihatan Dian tersenyum kegembiraan dan ruangan komen […]Read More

Hiburan

Doakan saya terus istiqomah dan sabar – Ebby Yus

ETALING JAYA : “Saya anggap apa yang berlaku ini adalah takdir. Tidak perlu hendak tuding jari pada sesiapa. Kalau sudah hendak terkena, rumah atas bukit pun boleh dilanda banjir. “Saya cuba untuk tidak mengalirkan air mata namun sebak melihat dugaan orang lain. Saya sudah biasa diuji, sebelum ini saya diuji dengan sakit sehingga dua tahun. […]Read More