Pusat beli-belah IPC pelawa pengunjung raikan Raya Kaw Kaw

 Pusat beli-belah IPC pelawa pengunjung raikan Raya Kaw Kaw

KUALA LUMPUR, Malaysia, 10 Mei — Menjelang Hari Raya, Pusat Beli-belah IPC membawakan suasana perayaan ke setiap rumah melalui kempen Raya Kau Kaw Kaw. Mulai sekarang hingga 23 Mei 2021, para pengunjung akan dapat menikmati keindahan pusat beli-belah yang dihiasi meriah dengan suasana Raya ‘kaw kaw’, manakala komuniti dalam talian pula akan dapat merasai semangat Hari Raya dengan tawaran ‘retailtainment‘ digital yang disediakan oleh pusat beli-belah ini.

Dengan gelagat pengguna yang sentiasa berubah berikutan pandemik COVID-19, kempen Raya Kau Kaw Kaw menyasarkan komuniti tanpa mengira stail beli-belah mereka. Sepanjang tempoh kempen ini berlangsung, IPC akan memberikan ganjaran seperti e-baucar bernilai RM10 kepada pembeli yang membuat pembelian di kedai dan menerusi saluran perdagangan sosial mereka. Pengunjung pusat membeli-belah juga dapat menebus satu set kutleri apabila mereka berbelanja dengan jumlah minimum di kedai.

Sebagai pusat beli-belah mesra keluarga, IPC juga turut menganjurkan aktiviti istimewa pada hujung minggu bagi ahli Små Club mereka. Kanak-kanak ini dapat menikmati bengkel eksklusif seperti membuat kad calar Raya dan kad ketupat; mainan mewah ketupat, penutup pensel, dan sampul duit Raya; selain kaca berwarna yang semestinya menyerlahkan daya kreativiti mereka.

“Kita sedang melalui kehidupan dalam keadaan yang luar biasa,” ujar Mark Tan, Pengurus Pemasaran Pusat Beli-belah IPC. “Tahun lepas merupakan kali pertama rakan-rakan kita yang beragama Islam meraikan Ramadan dan Hari Raya semasa pandemik Covid-19, melepaskan pelbagai tradisi yang digemari termasuk membeli-belah sebelum Raya. Memandangkan masyarakat lebih bersedia untuk menyesuaikan diri dengan norma baharu bagi Ramadan dan Hari Raya tahun ini, kami juga telah menyediakan pendekatan pelbagai saluran yang telah disesuaikan untuk keluarga dalam komuniti kami. Matlamat kami adalah untuk menggamit semula kemeriahan perayaan sambil memastikan semua orang selamat daripada pandemik Covid-19.”

“Kami percaya hiasan dan interaksi memainkan peranan penting untuk menunjukkan sambutan budaya kita. Pada tahun ini, kami menampilkan reka letak perayaan baharu, untuk memastikan pematuhan kepada penjarakan fizikal namun masih menggalakkan interaktiviti melalui ciri realiti terimbuh pada paparan skrin LED interaktif. Kami juga mengadakan bengkel khas dan lawatan Små Buddies buat kali pertama sejak pandemik Covid-19 melanda supaya anak-anak kecil dapat merasai pengalaman Raya Kaw Kaw.”

Memandangkan masih ramai orang yang mengambil langkah berjaga-jaga dan tidak keluar dari rumah, Pusat Beli-belah IPC juga telah bekerjasama bersama DHL untuk menawarkan pengiriman secara nasional agar para pembeli dapat menikmati tawaran yang menarik di kedai-kedai fizikal IPC di atas talian. Dengan itu, pusat membeli-belah juga berharap untuk terus menyebarkan semangat perayaan di luar komuniti Damansara dan memastikan agar semua rumah tangga cukup dilengkapi bagi merayakan Raya mereka dengan sepenuhnya.

Untuk memastikan keselamatan orang rami, Pusat Beli-belah IPC turut komited untuk mematuhi arahan terkini yang ditetapkan oleh kerajaan tentang kebersihan, penjarakan fizikal dan penjejakan kontak rapat di seluruh pusat beli-belah, termasuk bagi acara Berbuka Sambil Berkelah, persembahan istimewa dan bengkel untuk kanak-kanak.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang kempen Raya Kau Kaw Kaw Pusat Beli-belah IPC, layari https://www.ipc.com.my/whats-new/events/2021/rayakaukawkaw. Orang ramai juga boleh menikmati promosi eksklusif dalam talian di https://www.facebook.com/ipcshoppingcentre/.

 

 

Bernama

bernama@wacana.my

Related post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

  −  7  =  3