Peruntukan RM4juta untuk naik taraf medan selera

 Peruntukan RM4juta untuk naik taraf medan selera

KUALA LUMPUR, 9 Nov — Kerajaan Persekutuan telah meluluskan peruntukan RM4juta untuk Majlis Perbandaran Ampang Jaya (MPAJ) menaik taraf sebuah medan selera di Taman Melawati.

Ahli Parlimen Gombak, Datuk Seri Azmin Ali berkata, kerja-kerja di medan selera yang dikenali sebagai Bazaar Melawati itu akan bermula bulan depan dan dijangka siap dalam tempoh 18 bulan.

“MPAJ telah mengemukakan laporan teknikal kepada saya, mencadangkan penambahbaikan yang diperlukan.

Dato’ Seri Mohamed Azmin Ali turun padang ke DUN Hulu Kelang pada Ahad untuk bersama pimpinan & anak-anak kariah Surau Darussa’adah, Taman Keramai Permai & Masjid Al-Khairiah, AU3 Hulu Kelang sebelum ke Majlis Jamuan Teh bersama para peniaga bazaar & penduduk Taman Melawati.

“Sesetengah bahagian tempat itu berada dalam keadaan miskin, dan ia menjauhkan pelanggan,” kata Azmin, yang juga Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri.

Tambah beliau, peniaga di tapak akan dipindahkan ke lokasi yang sesuai sementara kerja-kerja sedang dijalankan.

Azmin berkata demikian ketika minum teh tarik di Bazar Melawati. Ia dihadiri oleh persatuan penduduk dan peniaga tempatan.

Hadir sama, Yang Dipertua Majlis Pengurusan Bencana Negeri (MPN) Selangor, Mohd Fauzi Mohd Yatim dan pegawai daerah Gombak, Nor Azlina Abdul Aziz.

Terdahulu, Azmin bertemu penduduk di Taman Keramat Permai & AU3, Hulu Kelang mengumumkan peruntukan pembangunan RM 1.1 juta bagi projek pembesaran Surau Darussa’adah serta peruntukan RM 1.4 juta bagi menaiktaraf & menyediakan kemudahan untuk Masjid Al-Khairiah, AU3.

Zuan Azmi

zuan@wacana.my

Related post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

88  −  79  =