Penjaga stor ditemukan meninggal dunia di dalam tandas

 Penjaga stor ditemukan meninggal dunia di dalam tandas

DUNGUN, 19 Mei — Seorang penjaga stor ditemukan meninggal dunia di dalam tandas di Stesen Janakuasa Elektrik Tenaga Nasional Berhad di Paka, malam tadi.

Ketua Polis Daerah Dungun Superintendan Baharudin Abdullah berkata kira-kira jam 9 malam mangsa, Abdul Raman Abu Bakar, 57, dilihat dalam keadaan tidak sedarkan diri oleh anggota polis bantuan Tuan Sharihairul Ami Tuan Hamzah, 37, yang ketika itu sedang mencari mangsa.

“Isteri mangsa menghubungi anggota polis bantuan yang bekerja di situ dan meminta mencari Abdul Raman, setelah mangsa tidak pulang makan tengah hari dan tidak menjawab panggilan telefon sehingga habis waktu bekerja pada jam 7 malam.

“Ketika Tuan Sharihairul Ami mencari mangsa di tandas dia mendapati salah satu tandas pintu terkunci dan terlihat sepasang kaki terjulur keluar. Dia (Tuan Sharihairul Ami) kemudian menghubungi pihak bomba untuk mendapatkan bantuan,” katanya ketika dihubungi Bernama di sini hari ini.

Baharudin berkata mangsa kemudiannya berjaya dibawa keluar oleh anggota bomba sebelum disahkan meninggal dunia oleh pegawai perubatan dan mayat mangsa telah dibawa ke Unit Forensik Hospital Dungun untuk proses bedah siasat

Katanya hasil siasatan awal di tempat kejadian mendapati tiada sebarang unsur jenayah dan kes diklasifikasikan sebagai mati mengejut.

Bernama

bernama@wacana.my

Related post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

88  +    =  95