Hamidin jumpa Presiden UAE FA, bincang persiapan pusingan kelayakan

 Hamidin jumpa Presiden UAE FA, bincang persiapan pusingan kelayakan

Presiden Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) Datuk Hamidin Mohd Amin –foto BERNAMA

KUALA LUMPUR, 24 Mei — Presiden Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) Datuk Hamidin Mohd Amin mengadakan pertemuan dengan Presiden Persatuan Bola Sepak Emiriah Arab Bersatu (UAE FA), Sheikh Rashid Humaid Al Nuaimi di Dubai, Emiriah Arab Bersatu (UAE), semalam.

FAM dalam kenyataan berkata Hamidin yang juga Ahli Jawatankuasa Eksekutif Konfederasi Bola Sepak Asia (AFC), telah mendapat jemputan makan tengah hari daripada Sheikh Rashid Humaid.

“Antara perkara yang dibincangkan ialah mengenai gambaran serta informasi terkini persiapan UAE FA sebagai tuan rumah bagi baki perlawanan Kumpulan G, pusingan kedua Kelayakan Piala Dunia 2022/Piala Asia 2023 yang akan berlangsung di Stadium Zabeel dan Stadium Al Maktoum bermula 3-15 Jun ini,” menurut kenyataan itu hari ini.

Sesi itu turut disertai Naib Presiden Kanan UAE FA Abdulla Naser Al Jneibi, Naib Presiden UAE FA Yousif Hussain Al Sahlawi, serta Setiausaha Agung UAE FA Mohammed Abdulla Hazzam Aldhaheri.

Hamidin tiba di Dubai Khamis lepas bersama skuad Harimau Malaya, bagi persiapan akhir menjelang baki tiga aksi kelayakan bertemu UAE pada 3 Jun, Vietnam (11 Jun) dan Thailand (15 Jun).

Pada aksi pemanas badan pertama, Malaysia di bawah kendalian Tan Cheng Hoe tewas 4-1 kepada Kuwait di Stadium The Sevens, Dubai. Skuad itu seterusnya akan beraksi dalam perlawanan persahabatan Tier 1 menentang Bahrain di Manama Jumaat ini.

 

Bernama

bernama@wacana.my

Related post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  +  7  =  8